Belangrijk nieuws over kantine Quicksilver S

Belangrijk nieuws over kantine Quicksilver S

Dat de horeca het moeilijk heeft tijdens de coronacrisis geldt ook voor onze eigen sportkantine. Sinds 18 jaar wordt de kantine uitgebaat door de Stichting Quicksilver S; een samenwerking van VV Zuidhorn, BV Zuidhorn, Real Camaradas en De Meeuwen. Er waren al voornemens vanuit de stichting om te stoppen of in een andere vorm verder te gaan, maar de coronacrisis heeft dit enorm versneld. Na maandenlang “nul” op de borden werd duidelijk dat de situatie onhoudbaar was heeft de stichting besloten te stoppen per 1 november 2020. Dat betekende een acuut probleem deze zomer: per die datum zou de kantine dus niet meer open gaan.

In juni werden wij benaderd door VV Zuidhorn. Zij hadden het nieuws ook gehoord en wilden een poging doen om de exploitatie per 1 november over nemen. Ze zijn in overleg gegaan met de sportverenigingen die eerst in de stichting zaten. Zo ook met ons. We hebben daar aangegeven positief tegenover het initiatief te staan en wilden graag afspraken maken voor alle jaren dat de VV Zuidhorn uitbater is. We zijn inmiddels tot een akkoord gekomen.

We hebben afspraken gemaakt over een aantal zaken die bij ons leven zoals de aankleding en inrichting, muziek, openingstijden, de bijdrage die we kregen vanuit de stichting en prijswijzigingen van kritieke consumpties zoals koffie/thee/bier/wijn. Daarnaast is er heel mooi nieuws te melden voor heel sportend Zuidhorn:

  1. VV Zuidhorn gaat flink investeren in de kantine. Er zijn plannen voor een ander interieur, verbeteringen in de keuken en nog veel meer. De kantine wordt extra leuk dus!
  2. De Meeuwen en VV Zuidhorn hebben samen uitgesproken te streven naar een rookvrij sportpark. De eerste stap zetten we samen door zo snel mogelijk roken bij de ingang van de kantine te verbieden. Uiteraard faciliteren we een andere plek, maar omdat we roken en sporten niet bij elkaar vinden passen gaan we hier samenwerking aan.
  3. De kantine gaat ook op maandagavond open op basis van een pilot om te kijken of het rendabel is. Dit wordt na een half jaar geëvalueerd.
  4. Op initiatief van De Meeuwen gaan we kijken of we meer samen kunnen organiseren rondom de sport in Zuidhorn samen met de andere verenigingen. VV Zuidhorn is hier enthousiast over, er wordt een commissie opgericht om dit invulling te geven.

De volgende stap is dat het bestuur VV Zuidhorn het plan gaat voor gaat leggen aan hun leden. Onder voorbehoud van die goedkeuring gaat onze afspraak door. Mocht dat niet doorgaan dan kan het zijn dat de plannen nog wat worden aangepast, maar het raamwerk staat.

We zijn er blij mee dat we deze toch vervelende gebeurtenis in een kans hebben kunnen ombuigen. Een kans waar heel sportend Zuidhorn van gaat profiteren. We danken het bestuur van VV Zuidhorn voor het fijne contact en hebben vertrouwen in de toekomst. Verder informatievoorziening komt via VV Zuidhorn.

Bestuur De Meeuwen Zuidhorn