Je bekijkt nu De Meeuwen H1 nog 14 punten verwijderd van kampioenschap

De Meeuwen H1 nog 14 punten verwijderd van kampioenschap

Zaterdag 8 maart 2020 reisden de lijstaanvoerders van volleybalvereniging De Meeuwen uit Zuidhorn af naar Appingedam voor een wedstrijd tegen Trias uit Appingedam. De gecombineerde club van Delfzijl en Appingedam is een middenmoter uit de hoofdklasse A.

De blessure van midman Auke Mollema van vorige week gooide roet in het eten voor De Meeuwen. Doordat er geen wissel beschikbaar was op die positie werd er gestart met een geïmproviseerde opstelling. In de start van de eerste set leverde dit her en der wat verwarring op, maar de overmacht van De Meeuwen was zo groot dat de set met een groot verschil gewonnen werd (25-14). De tweede set einde met 26-24 in het voordeel voor de Zuidhorners, de derde set werd wederom erg makkelijk met 25-13 binnengesleept. Ondanks dat Trias drie sets lang eigenlijk geen enkele kans had lukte het tegen alle verwachtingen in toch om de laatste set binnen te slepen dankzij een gebrek aan scherpte bij De Meeuwen. Toch overheerst optimisme nu er 4 punten mee naar Zuidhorn gaan ondanks de houtje-touwtje-opstelling.

Het zijn cruciale punten, want De Meeuwen hebben theoretisch gezien nog 14 punten nodig om kampioen te worden. Bij een kampioenschap promoveert H1 naar de 3e divisie, het hoogste regionale niveau. Komende zaterdag speelt De Meeuwen thuis in de Quicksilver S in Zuidhorn tegen Lycurgus uit Groningen.