De Meeuwen Heren 1 wint van koploper Winkhem

De Meeuwen Heren 1 wint van koploper Winkhem

Op woensdagavond 30 oktoberwerd in het normaal zo rustieke Winsum een ware volleybalclash tussen de twee titelkandidaten in de Promotieklasse A gespeeld. Zowel De Meeuwen H1 uit Zuidhorn als Winkhem H1 uit Winsum streden in hun eerste rechtstreekse duel om wie zich de koploper mag noemen. Op een volle tribune werd het duel tussen deze twee herenteams uitgevochten. 

Op woensdagavond 30 oktoberwerd in het normaal zo rustieke Winsum een ware volleybalclash tussen de twee titelkandidaten in de Promotieklasse A gespeeld. Zowel De Meeuwen H1 uit Zuidhorn als Winkhem H1 uit Winsum streden in hun eerste rechtstreekse duel om wie zich de koploper mag noemen. Op een volle tribune werd het duel tussen deze twee herenteams uitgevochten.

De start van de Zuidhorners was ronduit stroef. In de eerste en tweede sets golfde het spel op en neer. De roodhemden kregen kansen om de sets naar zich toe te trekken, maar Winkhem trok hierbij aan het langste eind tot tevredenheid van het publiek. In het begin van de derde set werd duidelijk dat De Meeuwen deze keer iets anders van plan waren. De aanval begon beter te lopen en ook werden er een aantal directe punten uit de service gehaald. De derde en vierde set gingen daardoor naar Zuidhorn, waarna een vijfde set moest uitmaken wie de winnaar van het eerste onderlinge duel tussen deze twee titelkandidaten zou worden.

Ook in de vijfde set was het wederom spannend en hadden beide teams kans om te winnen. Na een verkeerde aanval tegen de netband van Winkhem op setpoint voor De Meeuwen was het duidelijk wie er met de meeste punten naar huis zou gaan. 2 punten blijven in Winsum, maar de 3 punten gaan naar Zuidhorn.

Ook dames 1 speelde een vijfsetter tegen VC058 uit Leeuwarden. Het jonge team onder leiding van de nieuw aangetrokken trainer Henk Schreuder verloor weliswaar deze wedstrijd met 3-2 maar mag zich op puntenaantal gedeeld eerste in de Promotieklasse A noemen. Vrijwel alle teams van Volleybalvereniging De Meeuwen spelen op 9 november een thuiswedstrijd in de Quicksilver S in Zuidhorn.