Je bekijkt nu Machtig Meeuwen wint van sober Siddeburen

Machtig Meeuwen wint van sober Siddeburen

Voor een volle tribune in het doorgaans rustige Siddeburen werd een wedstrijd bovenin de Heren Hoofdklasse A in het volleybal gespeeld afgelopen zaterdag. Daarin traden De Meeuwen uit Zuidhorn en Sivoc ’93 uit Siddeburen aan. De Meeuwen staan al sinds een aantal weken op de koppositie, challenger Siddeburen maakt bij aanvang nog kans op een plek in de top 3 door het winnen van deze wedstrijd.

De roodhemden starten de wedstrijd matig met een te hoge foutenlast. Sivoc krijgt daardoor de kans om het eigen spel goed te spelen en met resultaat. Op 24-24 weten de Zuidhorners de set alsnog naar zich toe te trekken, zij het door het oog van de naald. In de tweede en derde set laten De Meeuwen meer zien waarom ze bovenaan staan. Ondanks dat het twee keer 25-19 wordt is het spel behoorlijk afgetekend.
In de vierde set maken de gevleugelden het zichzelf wederom heel moeilijk, maar ook hier wordt de set toch vrij zakelijk afgemaakt met 26-24. Revelatie van de laatste set was de opmerkelijke wissel van Meeuwencoach Jasper Vos die zijn langste man voor zijn kleinste speler wisselde net op het moment dat lengte aan het net de doorslag kon geven. De zet pakte gelukkig goed uit.

Met deze overwinning heeft De Meeuwen zich sterker op de eerste positie gevestigd, doordat directe concurrent Winkhem uit Winsum 3 punten liet liggen in Peize. Dat is direct de volgende tegenstander van Zuidhorn, waardoor de volgende wedstrijd op 14 december met recht een clash genoemd mag worden.

Voor Dames 1 was LSV uit Loppersum met 3-1 te sterk, ondanks dat het team onderin de hoofdklasse A staat. Toch houdt de formatie van Henk Schreuder kans op een hogere positie doordat alle teams in de middenmoot dicht bij elkaar staan.