Je bekijkt nu Meeuwen pakken gros van de punten in Peize
burst

Meeuwen pakken gros van de punten in Peize

Met nog steeds promotie in het achterhoofd en als huidige nummer één gingen de volleyballers van De Meeuwen H1 dit weekend op bezoek bij Volleybalvereniging Peize. Voor de Peizenaren ook een belangrijke wedstrijd aangezien zij op verliespunten ook nog steeds in de race zijn voor de bovenste plekken. Eerder op de dag verloor de directe concurrent van De Meeuwen verrassend van de nummer laatst, waardoor voor aanvang van de wedstrijd al duidelijk was dat er een gat geslagen kon worden ten opzichte van de nummer twee.

Peize was echter niet van plan de punten makkelijk af te staan en ging vol in de strijd. De eerste set ging op en neer in lange rally’s met goed verdedigend werk van beide partijen. Op setpunt voor De Meeuwen was het gat een paar punten, maar afmaken lukte niet: de set ging in 26-24 verloren. De tweede en derde set verliepen beter voor Zuidhorn en werden gewonnen. Ze kwamen toch met veel strijd tot stand, anders dan de stand van twee keer 25-18 doet vermoeden. Ook in de laatste set was het spelbeeld goed en deze set ging met 25-20 uiteindelijk naar De Meeuwen. Voor de neutrale kijker was de hele wedstrijd leuk om te zien dankzij de twee ploegen die vol in de strijd gingen.

Met deze overwinning gaan er vier punten mee naar het Westerkwartier en loopt De Meeuwen 7 punten uit op rechtstreekse concurrent Winkhem uit Winsum. De volgende wedstrijd spelen De Meeuwen op 17 januari in en tegen Haulerwijk.

Beeld: Mattijn Vermaas (De Meeuwen) blokkeert de aanval van Peize.